Седемте удивителни музея на най-великите художници

11.10.2016
Салвадор Дали

Ако се занимавате с изкуство или сте негов любител, задължително трябва да посетите местата, на които са нарисувани едни от най-великите картини, които са оценени за милиони долари.

Шато Кло Лусе в Амбоаз, Франция – тук Леонардо да Винчи е прекарал последните години от живота си и рисува една от най-популярните си фрески – Девата на светлината. Шатото е бил последният дом на Да Винчи, който е бил във Франция, за да изрисува лятната резиденция на френските крале.

Леонардо да Винчи

Каза Буонароти във Флоренция, Италия – това е домът на Микеланджело и по стените на тази сграда може да видите едни от на-ранните му творби, включително и негови скици.

Клод Моне Живерни

Имението на Клод Моне в Живерни, Франция – само на около 80 километра от Париж се намира домът на най-популярния френски импресионист. Тук Клод Моне рисува най-емблематичната картина за своето творчество – Водни лилии.

Музеят на Пикасо в Антиб, Франция - този дом на Пикасо е превърнат официално в музей през 1966 година и за разлика от другата къща, в която е живеел, тук добре запазено е неговото студио.

Пикасо

Къщата музей на Салвадор Дали в Портлигат, Испания – тук художникът е живял от 1930-та до 1982 година заедно със своята муза Гала. Пейзажите от това рибарско селце също са двъхновение за неговите картини.

Музеят Матис в Ница, Франция – Анри Матис е изрисувал повечето интериори на сградите в Ница, преди да се посвети напълно на изкуството, като тук може да се видят някои от първите му творби.

Музеят на Фрида Кало в Мексико сити, Мексико – сградата е известна още като Ла Каса Асул или Синята къща заради своите сини стени. Това е домът, в който най-колоритната художничка е живяла със своя съпруг Диего Ривера. Оригиналното обзавеждане е запазено и тук, освен творби на двамата художници, може да се видят техни снимки и личните им писма.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати