Топ 10 на страните, които да посетите през 2017

10.11.2016
Торонто

Остават броени дни до настъпването на 2017 година, поради което пътеводителят на Lonely Planet подсказва най-добрите страни за пътешествие през новата година.

1. На първо място се нарежда Канада, в която може да се насладите на невероятна природа и красиви градове.

2. Колумбия – Южноамериканската държава е леко подценявана дестинация, но причините да я посетим са много. Туристите биват привлечени от историята и културата на страната, приятния топъл климат, ароматното колумбийско кафе, храната и не на последно място – спиращите дъха плажове.

3. Бронзовият медал в класацията е отреден на Финландия. Следващата година страната празнува 800-годишен юбилей от независимостта си и във всеки един район са планирани редица интересни събития.

4. Доминика – плажове, екзотика и вкусна храна – какво повече му трябва на човек?

Непал

5. Непал – въпреки че през 2015 година пострада сериозно от земетресенията, страната все още има какво да предложи на най-запалените пътешественици.

6. Бермуда – според редица експерти пясъчната ивица Лонг бей е най-красивият плаж на света. Ето защо не е чудно, че островната държава заема престижното шесто място в класацията.

Монголия

7. Монголия – макар и една от най-бедните страни в Азия, Монголия е люлка на изключително внушителна култура, а местните се гордеят с историята си и дори продължават да живеят в юрти, обзаведени по традиционен начин.

8. Оман – най-доброто време за посещение е през месеците декември-януари, когато може да си осигурите слънчева почивка и да се насладите на поразителната природа и стари исторически сгради.

9. Мианмар – страната е известна още като Страната на златните пагоди, тъй като на територията ѝ се намират 2500 такива. Мианмар е истински археологически резерват, който може да се похвали с много добре запазени следи от древни цивилизации.

Етиопия

10. Етиопия – една от първите християнски държави в света може да се похвали с богата история, гостоприемно отношение към туристите, редица природни забележителности.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати