Airbnb ще предлага услуги в още 700 града

21.11.2016
Стая

Компанията Airbnb ще предлага услуги в още 700 града до край на 2017 година. Фирмата, която предлага услугата онлайн резервации на стаи и апартаменти, ще разшири своята мрежа в редица световни градове, след като подписа мрежа от данъчни споразумения с различните власти.

Към момента са факт 200 готови данъчни споразумения, съгласно които компанията събира данъци от резервациите и ги прехвърля на местните власти. Подобни споразумения са подписани с Париж, Ница, Чикаго, Амстердам и др. големи градове.

В Сан Франциско компанията е принудена да събира туристическа такса в размер на 14 % от цената за нощувка, докато Ню Йорк все още има трудности в това отношение заради санкциите, които местните власти въведоха за краткосрочни наеми на апартаменти.

Airbnb е критикувана от много градове по света, където туристическите индустрии виждат сайта за споделяне на домове, който не се съобразява с правни и данъчни ограничения на търговските предприятия, като заплаха за приходите.

Въпреки че много хотелски вериги критикуват разширяването на дейността на Airbnb, услугата се раздава на все по-голяма популярност в т.ч. и у нас.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати