Най-евтините градове за живеене в Европа

22.11.2016
Порто

Все по-нарастващите цени на имотите в Лондон станаха причина много от жителите на британската столица да се замислят за преместване в по-малък и по-тих град особено когато разликата в цената на труда между столицата и по-малките градове не е толкова осезаема.

Тенденцията за отлив на жители от по-големите, но скъпи градове към по-малките населени места е все по-осезаема и се наблюдава на много места в Европа.

Когато към цената на по-евтините имоти се добавят и други фактори като цени на основни продукти и услуги, време за почивка, транспортни разходи и комунални услуги, тогава все повече второстепенни градове стават много привлекателни за живот.

Първенец в класацията на Бизнесинсайдър за най-евтини градове за живот в Европа е Тарту, Естония. Това е вторият по големина град в страната и е наричан на галено интелектуалната столица, тъй като е дом на най-стария и реномиран университет в страната.

Талин

На второ място е Порто, Португалия, като разходите за живот в него са с около 70 процента по-ниски от тези за жителите на Ню Йорк, който авторите на класацията са използвали за база.

Третото почетно място се заема от Солун, Гърция, който е не само популярна туристическа дестинация, но и предлага достатъчно работа и забавления за жителите си.

Топ пет на най-евтините градове за живот в Европа се допълва с Талин, Естония и Атина, Гърция. Място в класацията намират също Лисабон, Португалия и Барселона, Испания.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати