Пистите в Банско са сертифицирани, а лифтът - единствен

25.11.2016
Ски лифт Банско

Пистите в курорта Банско, както и в останалите ни зимни курорти, в т.ч. Боровец и Пампорово, вече са категоризирани съгласно новата наредба, обяви министърът на туризма на правителството в оставка Николина Ангелкова в рамките на среща с кмета на Банско Георги Икономов, туристическия бизнес и контролните органи.

Но за съжаление и тази година най-вероятно гостите на зимната столица на Балканите ще трябва да се редят часове наред на опашки, за да ползват единствения кабинков лифт в курорта.

На фона на успешния зимен сезон и очаквания 5-процентов ръст на туристите през новия сезон остава нерешен проблемът с изграждането на втора кабинкова линия.

Замисля се идеята за построяване на КПП с жандармерия на входно-изходните артерии на родния курорт Банско, с цел допълнително обезпечаване на сигурността и спокойствието както на туристите, така и на жителите на града.

В помощ на местните органи на реда ще бъдат командировани български, гръцки и румънски полицаи. По думите на кмета на града Георги Икономов Банско е напълно готово да посрещне многобройните си гости за новия зимен сезон, който се открива официално на 17 декември.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати