Спират влака Москва-София, пускат до Солун

30.11.2016
Влакове

От следващата година се спират руските влакове, които пътуват по линията Москва-София, информира управителят на БДЖ-Пътнически превози Димитър Костадинов, който уточнява, че решението е на руския железопътен превозвач.

Съкращаването на международните влакове ще засегне и голяма част от линиите в Европа. През следващата година се спира също влакът до Будапеща през Дунав мост - 2, който се доказа като напълно неефективен.

В новото международно разписание са запазени все пак международните бързи линии София-Белград, които традиционно се радват на интерес от страна на пътниците. Откриват се и нови международни линии до Истанбул и Букурещ, а от лятото и до Солун.

Добрата новина за клиентите на БДЖ е, че не се предвижда повишаване на цените на билетите. Почти е готова и новата електронна система за продажба на билети, като остава само да се сертифицира и одобри от НАП.

Нейното пускане ще е поетапно по гарите в страната. Предстои да се закупят и монтират близо 450 устройства за продажба и резервация на билети. В момента клиентите на компанията могат да купят билети онлайн само за десет влака.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати