Airbnb свива дейността си в Лондон и Амстердам

04.12.2016
Лондон

Сайтът за резервации Airbnb ограничава броя на нощувки за клиентите си в Амстердам и Лондон. Вече само определен брой туристи ще могат да се настаняват в частни домове в двата европейски града.

Ръководството на сайтa се принуди да въведе тази промяна под натиска на местните власти, които твърдят, че с дейността си подбиват пазара на хотелските услуги, а не плащат същите данъци като конкурентите.

За първи път Airbnb се съгласява с подобна регулация, след като обявиха, че не носят отговорност за предлаганите от тях имоти.

От началото на 2017 години собствениците на жилища в Лондон и Амстердам ще могат да отдават помещенията на туристи за не повече от 90 дни в годната. Досега компанията оставяше самите собственици да определят времето за ползване на жилището им.

В Амстердам ограничението ще е 60 дни годишно. В холандския град са постъпили и голям брой оплаквания от съседи на хора, предлагащи тази услуга.

В момента Ню Йорк и Сан Франциско се борят за същото ограничение. Властите в тези градове твърдят, че това настаняване води до големи неудобства за постоянно живеещите в района, където се отдават временни квартири на туристи.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати