Бавят откриването на сезона на Витоша заради авария

16.12.2016
Черни връх

Авария в системата за изкуствен сняг и липсата на достатъчно естествена снежна покривка е причината за забавянето на откриването на новия ски сезон на Витоша, обяви Радослав Пеев от пресцентъра на Витоша ски.

Той бе категоричен, че ремонтът на повредения двигател на помпата за захранването на оръдията за сняг трябва да приключи през следващата седмица и веднага ще започне заснежаването на писта Лалето.

Концесионерът на ски зоната на Витоша Витоша ски нееднократно е изразявал готовност за допълнителни инвестиции в ски зоната на парка, но преработването на плана за управление още не е приключило и това спира инвестиционните намерения.

И докато редица неправителствени организации се надпреварват да отправят критики по отношение на Витоша, никой не дава рецепта за разрешаването на проблемите, които има парка, както и за възстановяване и подобряване на ски зоната.

Низ нелепи събития и поредица от обстоятелства е довела до това в момента да не се прави заснежаване на Лалето и да не работи Кабинковият лифт в зоната, обясни Пеев.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати