Топ дестинациите в България за зимен туризъм

27.12.2016
ски

Зимата дойде официално и въпреки че снегът все още липсва на много места, все повече хора избират да си организират зимна почивка в някои от най-красивите места у нас. А такива определено не липсват. Ако и вие сте от онези запалени туристи, които смятат, че зимата е подходящ сезон да се насладите на красивата българска природа, сме подбрали за вас топ дестинациите за зимен туризъм.

Село Чифлик, Троянски Балкан

В сърцето на Троянския балкан се намира курортното селище Чифлик, което разположено по най-горното поречие нарека Бели Осъм. Разположено на 750 м надморска височина в едно от райските кътчета на Стара Планина, то е заобиколено от райска природа, което го прави отлично място за почивка както през зимата, така и през лятото.

Местност Узана, Стара планина

Гледката, която се разкрива от местността Узана, е толкова зашеметяваща и великолепна, че буквално ще ви спре дъха. От тук стартират множество планински маршрути и тя е любимо място на българските туристи.

Пампорово

Пампорово, Родопи

Наричат го перлата на българските зимни курорти и въпреки че през последните години позагуби малко от славата си, Пампорово си остава едно от най-привлекателните места у нас за зимен и ски туризъм. Разположен в подножието на връх Снежанка, често може да чуете да наричат Пампорово най-слънчевият курорт у нас. Освен отлично място за ски туризъм, Пампорово привлича туристи с възможности да спа процедури и идеално място за разходка.

Боровец, Рила

Боровец

Боровец е най-старият планински курорт у нас и се намира съвсем близо до София, което го прави и доста актуален и посещаван. Курортът е раpположен на северния склон на Рила и предлага на посетителите 58 км писти, възможност за нощно каране, ски бягане и туризъм.

Банско, Пирин

Безспорно на първо място за в класацията на топ зимните дестинации у нас си остава ски курорта Банско, наричан още Зимната столица на Балканите. Градът се намира в подножието на красивата Пирин планина и се радва на целогодишен интерес от страна на туристите, защото предлага не само зимен и ски туризъм, но и спа, културен и исторически туризъм.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати