Хърватски острови, които задължително да посетите

24.01.2017
Златни рат

Хърватия е страна, която предлага на туристите си както богати исторически забележителности, така и природни красоти, спиращи дъха.

Особено интересни за гостите на държавата са нейните острови, които ще ви възхитят с условията си за отдих и постройките си.

Вижте три от тях, които задължително трябва да видите това лято или поне при първа възможност.

Брач

Брач нашумява най-вече покрай плажа Златни рат, определян за един от най-впечатляващите в света. Той се характеризира с много фин пясък, тюркоазени води и форма, която се изменя често заради влиянието на морските течения. Освен красиви места за плажуване Брач предлага незабравима кухня, условия за разходки и множество летни спортове.

Хвар

Хвар

Хвар е сред най-популярните хърватски дестинации. Намира се между Дубровник и Сплит. Придобива своята световна популярност благодарение на лавандуловите си полета, както и заради специалния сорт грозде, който се отглежда тук. Сред историческите забележителности на острова са централният площад на Хвар, седемвековната крепост и катедралата Свети Стефан. За любителите на нощния живот пък някои интересни заведения, в които несъмнено ще си прекарате добре.

Корчула

Корчула

Островът се разполага на стотина километра от Дубровник и спокойно може да бъде наречен по-малко негово копие. Впечатлява с крепостните си стени и множество старинни здания. Има тесни улички, които му продават още по-голямо очарование. Сред забележителностите, на които можете да попаднете тук, е специален танц с мечове, който е определен от Юнеско за нематериално културно наследство.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати