Най-дългите плажове в света

16.07.2017

Релаксацията на облян с топли слънчеви лъчи плаж, обграден с красиви палми и миещ се от кристално чистите води на океана, е едно от най-хубавите неща, които можете да направите по време на вашата почивка.

Въпреки всичките красиви гледки, които виждаме на рекламните брошури, реалността рядко е такава, каквато ни я представят. Повечето от тези райски кътчета са твърде малки и естествено са претрупани с още стотици хора, които смятат, че разпускането там е великолепна идея.

Ако действително искате да релаксирате на някое райско кътче, но далеч от хорската суматоха, вижте класацията за най-дългите плажове в свете.

Юутери във Финландия
Снимка: visityyteri

Те са достатъчно дълги, за да се изгубите или да си спестите най-малко ръчкането с лакти с хора, които също като вас искат блажено спокойствие под лятното слънце.

Плажът Юутери, Финландия

Макар Финландия да е известна като студена северноевропейска страна, подслонила дома на дядо Коледа, истината е, че там се намира един от най-големите плажове в цяла Европа – Юутери. Със своите отлични пясъчни дюни и дължина от шест километра, това е едно от най-добрите места за почивка през лятото в северната част на континента. На мястото има отделна унисекс зона за нудисти и много атракции за туристите. Разбира се, ако решите да го посетите, трябва да е в края на юли и най-късно в началото на август.

Дайани бийч, Кения

Дайани бийч, Кения
Снимка: flickr

Разположен на около 30 км на юг от Момбаса – вторият по големина град в Кения, плажът Дайани е най-големият в цяла източна Африка. На ивица от 10 километра туристите могат да открият мек бял пясък, топла и кристално чиста вода, уникални условия за гмуркане, красиви коралови рифове и изключително богата природа.

Коралехо бийч, Испания

Коралехо

Един от най-дългите и най-добрите плажове в Северния Атлантически океан е плажът Коралехо. Намира се на канарския остров Фуертевентура. Дължината му е 16 километра, а най-голяма известност му носят тюркоазените води, популярни сред плувци и гмуркачи.

Патара
Снимка: telegraph.co.uk

Плажът Патара, Турция

Разположен на брега на Турската ривиера, Патара бийч е дълъг 18 километра. Той е един от най-дългите и най-широките плажове в Турция. Има мек пясък и плитко море. Това е едно от местата, където морските костенурки снасят яйцата си, поради което мястото има по-особен статут.

Райският плаж, Барбуда

Райски плаж

Разположен на карибския остров Барбуда, Райският плаж е дълъг забележителните 27 километра. Считан е за най-дългия плаж на Карибите. Този зашеметяващ участък от бял пясък не разполага с почти никакви съоръжения, което дава възможност на посетителите му да се насладят на красотата на природата и своето спокойствие.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати