ВарнаЛит 2017 - литература за най-малките за пръв път в България

19.05.2017
ВарнаЛит 2017 - литература за най-малките за пръв път в България

За пръв път тази година в страната ни ще се проведе ВарнаЛит. Уникалните по рода си литературни дни за малки деца и младежи започват на 31-ви май и ще продължат до 3-ти юни.

В уникалното по рода си събитие участие ще вземат пет чуждестранни звезди и най-обичаните български автори. Варна ще се превърна в литературен пристан през летните дни.

В тях родители и деца ще могат да се забавляват заедно на уникален по рода си детски празник по случай Международния ден на детето. Книжната кампания ще се впише и в рамката на събитията на Варна – Европейска младежка столица.

За да покажат другото лице на литературата извън класните стаи, на помощ идват някои от най-добрите автори на съвременна детска и младежка литература, на документални книги за деца и юноши, художници, илюстратори, комикс и графити-артисти, та дори и влогъри.

За най-малките ще има много работилници и детски представления. По-големите пък ще могат да се срещнат с творците както по време на отворените събития, така и в редица варненски училища.

Варна Лит 2017 е събитие, което ще зарадва с новаторски дух, адресиран към най-важната част от бъдещото ни общество – децата. Това е и първият по рода си международен празник на детската книга у нас и се очаква да предизвика голям интерес.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати