Снежно изкушение Пампорово 2010

24.02.2010
Снежно изкушение Пампорово 2010

На 27 февруари на Пампорово ще се проведе състезание с моторни шейни, носещо романтичното име “Снежно изкушение Пампорово 2010. Състезанието е предвидено да протече на два етапа.

Първият етап е с дължина 8 км. Той ще се проведе от местността „Превала” по асфалтовия път към връх „Перелик”. Трасето ще бъде специално обработено, тъй като за такив тип състезание е необходема по – голяма здравина на трасето. Състезателите ще бъдат пускани в интервал от 2 минути. Осигурени са безопасни места за желаещите да наблюдават състезанието.

Вторият етап ще се проведе в самия курорт Пампорово. То ще бъде на пистите до хижа “Студенец”. Тук участниците ще стартират в групов старт с директни елиминации.

В зависимост от кубатурата на двигателите състезателите ще бъдат в две категории - до и над 600 куб. см. Таксата за участие е 20 лв., като в тази сума влиза застраховката, както и куверт за участие в коктейла, организиран при награждаването.

За желаещите да участват в надпреварата, а не разполагат с лични шейни, ще бъдат предлагани шейни под наем. Първият етап ще започне в 11:00 часа, като преди това ще могат да се проведат тренировки.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати