Започват масови проверки на Северното Черноморие

20.07.2017
Черно Море

Масови проверки стартират на Северното Черноморие. Първа спирка на проверяващите са Златни пясъци.

Министърът на туризма Николина Ангелкова оповести началото на проверките по морето. Проверяващите ще се отбият първо на Златни пясъци. Оттам тръгват нагоре, в посока Добрич.

Плажовете ще бъдат глобявани, ако не са осигурили 50% свободна зона за плажуващите. Заведенията на територията на плажа ще трябва да отговарят на посочената схема. Ще се следи дали има медицински пунктове, почистено ли е, както и броят и дейностите на спасителите.

Черноморие

По случай направената проверка за наличието на мазут на плажа в Синеморец министърът потвърди, че са открити множество петна по пясъка. Те са изхвърлени от морето от старо замърсяване извън териториалните води на България. Концесионерът е задължен да сложи табела за наличното замърсяване и веднага да го почисти.

Шумът от дискотеките определено не е проблем това лято. Черноморието ни предлага много видове почивка и който иска тишина, лесно може да си я осигури. Това се подкрепя то факта, че в Русия миналата година страната ни е класирана на първо място като семейна дестинация за почивка. Слънчев бряг не е лицето на Черно море, категорична е Ангелкова.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати