Първият турист без бански с глоба на плаж Делфин

25.07.2017
Плаж

Първата глоба за нарушаване на обществения ред на плаж Делфин в Ахтопол вече е факт. Напрежението между хора с бански и нудисти ескалира.

Причина за скандала, който тресе Ахтопол от няколко седмици, е че за първо лято доскорошният нудистки плаж има наемател. Това предизвика вълна от конфликти.

Днес туристът Михаил Калчев получи първата по рода си глоба за това, че е ходил гол по плажната ивица на Делфин. Спасителите учтиво помолили мъжа да се облече, защото децата плачели и панически бягали от него.

Чадърите и шезлонгите, които наемателят е поставил на плажа, могат да се използват абсолютно безплатно. Има обаче едно условие – задължително трябва да сте с бански.

Наемателят на плажа Йордан Тодоров предложи да обособи единия край на плажа, който все пак да приютява нудистите. След като те заявиха, че мястото ще им е твърде малко, той започна да изгражда волейболно игрище в свободната за нудисти зона.

Полицията на плаж Делфин едва потушава напрежението. В същото време инициативен комитет сезира прокуратурата за незаконно използване на общински имот. Тепърва ще се проверява дали наемателят е извършил дейности, без да ги съгласува с дирекцията на парк Странджа.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати