Гайдарско надсвирване в Копривщица ни кани на кулинарно пиршество

25.08.2017
Гайдар

Гайдарско надсвирване Златна Българска Гайда ще огласи Копривщица през 2-ри и 3-ти септември. Събитието ще се проведе при Екофест парк Кулата и ще стартира в 10.00 часа в съботния ден.

Освен богата музикална програма организаторите на фестивала са замислили и много други любопитни прояви, свързани с българския фолклор и бит. Ще има конкурс за Народен готвач на България, както и опит за подобряване на рекорд за Най-много деца, месещи безквасен хляб по стара българска традиция.

Представители на село Антимово ще сготвят дунавска риба и ще демонстрират как се забърква влашка саламура. Кулинарни виртуози от страната ще приготвят още зеленчукови селски разядки, лютеница, хлебчета, свински кебап с гъби и лук, скари, както и още много познати и непознати месни произведения.

Месо на Скара

Междувременно на сцената на Злата Българска Гайда ще се засвирят гайди от всякакъв вид. Ще има и концерт на голямата българска певица Гуна Иванова. А докато музикантите огласят околието с омайните си звуци, занаятчии ще представят уменията си на гостите.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати