Уиз еър отново изостави пътници на летището

31.08.2017
Уиз еър

И днес пътници на Уиз еър останаха на летище София. Причината са продадени повече билети от местата в самолетите.

40 души не са успели да се качат в самолета тази сутрин, въпреки че имат билет. С предимство са настанени пътниците, които е трябвало да летят вчера.

От ПР агенцията, която обслужва авиокомпанията в страната ни, признаха за проблема. Те поднесоха извинения на пътниците от името на авиокомпанията. Тя обещава да направи престоя им на летището възможно най-приятен.

Един от потърпевшите обясни, че от компанията му предлагат обезщетение от 400 евро. Причината за свалянето на пътниците е доста разпространената практика на авиокомпаниите да се презастраховат срещу празни седалки в самолета. Те често продават повече билети, отколкото са местата.

От Уиз еър са категорични, че всички пътници с билети да се появят на летището, е прецедент. Когато това все пак се случи, се избират хора на доброволен принцип, които да останат за следващия полет.

Ако ли не, последните чекирани просто не се качват в самолета. Всички, останали на летището, се компенсират съгласно законодателството за правата на пътниците.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати