Соленият хотел в Боливия: Уникален по рода си

05.10.2017
Соленият хотел в Боливия: Уникален по рода си

Хотел, изграден от сол – това може да се види само в Боливия. Той отваря врати преди повече от 20 години, но и до днес радва туристите.

Hotel de Sal – уникалният по рода си хотел, е построен изцяло от сол. Идеята за него идва на местен занаятчия. Той забелязал, че много туристи идват тук и търсят къде да отседнат. С годините районът ставал все по-популярен покрай най-голямата солна мина в света. Така се заражда идеята за изграждането на хотел от сол.

Солният хотел е разположен в югозападната част на Боливия. Той разполага с 15 спални, трапезария, хол и бар. Всичките му части са изградени от сол – подът, стените, дори и таванът. За да не бъде унищожен по време на дъждовния сезон, хотелът се укрепва с нови блокове сол.

Hotel de Sal предлага на гостите си уникална гледка. Той се намира на върха на равнина с цвят на мляко. Въпреки че е изолиран и до него се достига трудно, хотелът ежегодно приема хиляди туристи от цял свят.

Интериорът на соления хотел е изключително опростен. Това обаче, заедно с неповторимата атмосфера, действа като притегателна сила за туристите.

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати