Яхтеният туризъм ще се развива в Царево

07.03.2010
Яхтеният туризъм ще се развива в Царево

Общинското ръководство на Царево е твърдо убедено, че развитието на яхтеният туризъм тук ще привлече повече български и чужди туристи.

Ето защо започват работа по идеята за преустрояването на сградата на Морския клуб в Царево в помощни помещения, които ще обслужват гостите от яхтите.

Условията в яхт клуба също ще бъдат подобрени. Ще се направи офис за треньорите по ветроходство, както и ще се подобрят санитарните условия. Изграждат се и колонки за ток и вода за гостуващите яхти.

Ръководството на общината преговаря и с фирма за представителство на ветроходни яхти, която иска да се установи в града. Като пристанището на Царево ще се използва както за ремонт на яхти, така и за приемане на туристи. През годината ще се проведат и няколко национални регати.

С посредничеството на администрацията ще се осъществи връзка между яхтмените и туроператрските фирми, които от своя страна могат да предложат интересни маршрути за запознаване на гостите с природните и исторически забележителности на този край.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати