Държавите без влакове, планини и летища

16.10.2017
1 от 6 Снимки

1. Без железопътни линии


Влаковете са един от най-старите методи за превоз и дори във Ватикана има железопътна линия с дължина 1.27 км. Оказва се обаче, че има държави, в които подобно нещо не съществува. Една от най-големите изненади е Исландия, където все пак се планира скоро да бъде изграден железопътен транспорт. Той ще се казва Lava Express и ще заработи през 2020 г. Оман и Катар също имат подобни планове. В Малта и Либия пък има изградена мрежа, която обаче не се използва от години. В списъка с държави без железопътни линии влизат още Андора, Бутан, Кипър, Източен Тимор, Гвинея-Бисау, Исландия, Кувейт, Либия, Макао, Малта, Маршаловите острови, Мавриций, Микронезия, Нигер, Оман, Папуа-Нова Гвинея, Катар, Руанда, Сан Марино, Соломоновите острови, Сомалия, Суринам, Тонга, Тринидад и Тобаго, Тувалу, Вануату и Йемен.

Възможността на човечеството да кръстосва света свободно, кара туристите и държавите да стават все по-разглезени. Атракциите и инфраструктурата се развиват скоростно, за да привлекат повече и повече хора към себе си. А знаете ли, че има държави, в които нямат влакове, плажове, планини и дори – летища?

В САЩ има общо 13 513 летища. Италия пък може да се похвали с 53 места, които са част от списъка на ЮНЕСКО със световно наследство. Швеция, от своя страна, ще ви зашемети със своите 267 570 острова, които надали някой може да обиколи в един живот. За разлика от тези държави има такива, които си нямат нищо. Кои са те, вижте в нашата галерия.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати