В тези 3 страни снимането може да ви навлече сериозни проблеми

05.10.2017
снимане

По време на своите ваканции в чужбина туристите, освен да се разхождат сред забележителности и да се наслаждават на местната кухня, обичат да запаметяват приятни мигове от престоя си и с много снимки.

Има страни обаче, в които това действие може да им струва скъпо. Вижте кои са три от местата, където според Bright Side е по-добре да приберете фотоапарата в раницата си.

1. Обединени арабски емирства

В ОАЕ има дворци, правителствени здания и много други обекти, които са забранени за фотографиране с камери. Ако престъпите тази забрана, може да си навлечете глоба от над 1300 долара, като и лишаване от свобода до 3 месеца.

дубай

2. Япония

В Страната на изгряващото слънце също има религиозни храмове, паметници и други забележителности, чието заснемане не е разрешено. Ако го направите, е възможно гневът на местните да се стовари върху вас.

алжир

3. Алжир

В Алжир не ви е разрешено да снимате мъже, ако те не са ви дали изрично разрешение за това. Ако решите да заснемете жени пък, трябва да поискате съгласие от техни роднини от мъжки пол. В същата страна можете да си навлечете проблеми и ако се опитате да фотографирате язовири, мостове и някои други обекти.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати