Това е градът, който чужденците обожават!

07.12.2017
Това е градът, който чужденците обожават!

Атина е град, който ще ви впечатли с исторически и археологични забележителности. Вкусната гръцка кухня също е един от факторите, които карат местни и чужденци да посещават това място по всяко време на годината.

Има обаче още една причина, поради която туристите мигновено се влюбват в Атина – топлото отношение на нейните жителите към всички непознати. Това е причината гръцката столица да е известна като един от най-гостоприемните към чужденците градове.

Атина открай време е притегателен център за приключенците. Повече от 4 млн. души посещават този многовековен град, за да си подарят слънчеви разходки, незабравими забавления, кулинарните пиршества, омагьосващо вино. Много от тях се връщат отново тук и следващото лято, а някои дори избират да се установят в Атина за по-дълго.

Изборът им е обоснован от редица фактори, но определено топлото отношение на местните е един от тях. Атина е сред градовете, в които почти всеки говори английски и с удоволствие биха ви упътили.

Ако знаете малко гръцки език пък, не се стеснявайте да го използвате. Колкото и беден да е речникът ви, ще ви е от помощ да се ориентирате в оживения град и със сигурност усилията ви ще бъдат поощрени от местните.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати