12 винено-кулинарни дестинации в Сподели България

25.04.2018
Винено-кулинарни дестинации
12 винено-кулинарни дестинации в Сподели България

Министерството на туризма е разработило 12 винено-кулинарни дестинации. Те са част от проекта Сподели България.

Проектът се реализира в партньорство с Министерство на земеделието, храните и горите. Избраните 12 дестинации съчетават в себе си традиционните винени напитки и характерната кухня за съответния регион от над 50 общини, обхващащи повече от 100 туристически обекта на територията на страната.

Целта на изработения проект е разработване на винено-кулинарни дестинации. Към настоящия момент те са следните: Долината на Струма, Долината на Места, Западна Тракия, Розовата долина, Източна Тракия, Сакар, Златия, Мизия, Добруджа и Северно Черноморие, Южно Черноморие, Стари Столици и Родопи.

Една трета от впечатления на туристите в световен мащаб са пряко свързани именно с консумираните продукти по време на престоя в съответната дестинация за почивка. Ето защо посетителите на 12-те региона ще могат да опитат регионалните сортове вино, като и гурме преживяване.

Проектът Сподели България представлява и платформа за добра основа за развитието и популяризирането на така наречения Slow tourism. Концепцията му е свързана именно със запазване на традициите и културата, като се набляга на местната храна и обичаи.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати