Флоренция забранява храненето по улиците в центъра

07.09.2018
Флоренция забранява храненето по улиците в центъра

Един от най-красивите италиански градове - Флоренция, наложи забрана за хранене по улиците в централните части. Това се дължи на факта, че боклуците и замърсяването в града са придобили застрашителни размери. Нарушителите ще бъдат глобавяни с 500 евро.

Наредбата на градските власти влезе в сила на 4 септември и забранява на хората да ядат по тротоарите, улиците, както и на прага на къщи и магазини в централната част.

Над 10 млн. души посещават Флоренция всяка година, за да видят статуята на Давид, Понте Векио и стотиците забележителности на ренесансовия град. Огромният брой туристи обаче причинява и сериозно замърсяване.

Улиците, които са засегнати от забраната за храненето, са Via de 'Neri, Piazzale degli Uffizi, Piazza del Grano и Via della Ninna. Ограниченията важат по време на пиковите часове за хранене - от 12.00 до 15.00 по обяд и между 18.00 и 22.00 вечер.

Двуезични плакати ще приканват туристите да уважават хората, живеещите на тези улици. На плакатите е отбелязано, че нарушителите ще платят глоба между 150 и 500 евро.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати