Почистват плажа на Слънчев бряг

13.04.2010
Почистват плажа на Слънчев бряг

Слънчев бряг следващата седмица започва подготовката на плажната ивица за активния сезон. Първо ивицата ще бъде почистена, а след това обезпаразитена.

Ще бъдат изравнети и пясъчните буни, които бяха издигнати през зимния сезон с цел да предпазват от силното вълнение, сградите близки до брега. Ще бъдат поставени и колчетата за чадърите.

Управителят на плажа Николай Димитров се надява, че до 6 май всичко ще бъде направено и условията за туристите ще бъдат отлични. Осигурени са спасители и медицински екипи.

В приложение на новата Наредба за водните атракциони ще има по-строг контрол върху представянето на услуги като ползване на джет. Те ще трябва да имат устройства за дистанционно спиране, в случай че някой турист прекали със скоростта.

Ще бъдат обозначени специални коридори за каране на джетове и банани. Тези коридори предварително ще трябва да бъдат съгласувани с Морска администрация и Гранична полиция. Ако джетове се ползват от деца под 18 години, ще е необходимо писмено съгласие от родителите.

4
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати