Фелдкирх

25.09.2011

Разположен в най-западната част на Австрия, на самата граница с Швейцария и Лихтенщайн. Град Фелдкирх днес е известен предимно с отлично запазената си средновековна архитектура. Фелдкирх има уникално красива стара част, която е доминирана от замъка Шатенбург (Schattenburg), който се счита за символ на Фелдкирх.

Селището е разположено в провинция Форарлберг (Vorarlberg), на река Ил, при надморска височина от 458 метра. Фелдкирх се намира на около 14 км североизточно от столицата на Лихтенщайн Вадуц. Днес в града живеят около 30 000 жители. Най-близкото международно летище се намира в Инсбрук.

Фелдкирх, Австрия

Историята на селището започва в началото на 13 век, когато през 1218 година граф Хуго фон Монтфорт (Hugo I von Montfort) издига внушителната крепост Шатенбург на един висок хълм. Графът се нуждаел от масивна крепост, за да подсигури защита от непрекъснатите по онова време набези от юг и от изток. В следващите векове, през 13 и 14 век Шатенбург е военна крепост.

От този период днес в замъка на Фелдкирх могат да се видят автентичните оръдия на замъка. В него се влиза срещу входен билет от 6 евро. Музейните експозиции са изложени на втория етаж, където могат да се видят колекции от средновековни оръжия, както и едно римско разпятие от 1250 година. Целият замък е заобиколен от приятен парк, а от височината на хълма се открива красив изглед към Фелдкирх.

Фелдкирх е невероятно красив и живописен град, който предлага на своите посетители много исторически забележителности, но също така не липсват и ексцентричните бутици, авангардни улични барове и уютни кафенета. В историческия център на Фелдкирх човек сякаш попада в векове назад през Средновековието. Основният пазарен площад е заобиколен от красиви къщи в старинен стил и приятни кафенета.

Фелдкирх

Друга важна забележителност на Фелдкирх е кулата на оригиналното средновековно укрепление, известна като Катцентурм (Katzenturm). Тази забележителна старинна постройка достига височина от 40 метра и пази най-голямата камбана в целия Форарлберг. Тежестта на камбаната достига до 7500 кг.

Сред останалите забележителности на Фелдкирх са катедралата Свети Николай (St. Nikolaus) с нейните зашеметяващи цветни витражи и датираща от късно-готическия период. Под хълма на Шатенбург е изграден автомобилен тунел, а приближавайки се с кола към него, гледката нагоре към двореца е наистина впечатляваща.

В района на Фелдкирх има и отлични възможности за туризъм и дейности на открито. В едния край на града е гористият хълм Ардетценберг (Ardetzenberg), който достига височина от 631 м. В северния край на Фелдкирх се намира природен резерват Вилдпарк (Wildpark) с неговата типично алпийски флора. Сред обитателите на парка са много мормоти, козирози и диви свине.

4.2
Общо 5 гласували
5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Последни Новини

Последни Новини