Торнтън, Колорадо

14.05.2013
Торнтън, Колорадо

Торнтън (Thornton) е град, разположен на територията на щата Колорадо (Colorado). Територията на града се простира в два окръга – окръг Адамс (Adams) и Уелд (Weld). Торнтън е разположен на шестнадесет километра от столицата на щата – Денвър (Denver). Населението на града е 118 772 човека. Торнтън е шестият по населеност град в щата Колорадо.

Преди хиляди години на територията на днешния град Торнтън е имало непостоянни лагери на индиански племена. До 1953 година земята, на която днес е разположен град Торнтън, е била представлявала само обработваеми ниви.

През 1953 година Сам Хофман (Sam Hoffman) купил парцел земя до Денвър.

Той основал град, който бил първата планирано създадена общност в окръг Адамс и първата общност, която предлагала пълни административни услуги, в които дори се включвали възстановителни услуги и безплатно събиране на отпадъците.

Торнтън е кръстен на името на бившия губернатор на Колорадо Дан Торнтън (Dan Thornton). В края на 1955 година в Торнтън живеели пет хиляди и петстотин човека и имало изградени над хиляда и двеста къщи. През 1956 година Торнтън бил официално признат за град.

В град Торнтън има осемдесет и един градски паркове, които се простират на обща площ от над осем квадратни километра. Градът е място, където има няколко голф игрища, изградени според изискванията и на най-капризните почитатели на тази игра.

Град Торнтън, Колорадо

В Торнтън има изградени четири гимназии, четиринадесет основни училища и пет среднообразователни училища. В града има няколко библиотеки.

В Торнтън има много търговски центрове и молове, където любителите на шопинга могат да намерят всичко, от което имат нужда.

В града има две престижни голф-игрища, които са способни да задоволят всеки каприз на клиентите. За любителите на екстремните удоволствия се грижат служителите на парка Екстрийм Фън (X-Treme Fun), където има всевъзможни атракциони.

Огромният басейн на град Торнтън, създаден през 2004 година, предлага на посетителите различни възможности за наслада от контакта с водата във вид на невероятни атракции. Тук има атракции както за любителите на спокойните забавления във вода, така и за тези, които обичат екстремните водни забавления.

В града е разположен и паркът Уотър Уърлд (Water World), който е създаден като истинско кътче от тропическия рай. В спокойна, но същевремено празнична атмосфера посетителите се чувстват откъснати от проблемите на ежедневието и могат да се потопят в цяла бездна от забавления.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати