Роузвил, Калифорния

14.05.2013
Роузвил, Калифорния

Роузвил (Roseville) е град, разположен на територията на щата Калифорния (California). Преди да се казва Роузвил, градът се е наричал Роузвъл Джънкшън (Roseville Junction), Джънкшън и Грайдърс (Griders). Роузвил е разположен в окръг Плейсър (Placer). Населението на града е 118 788 човека.

Градът е разположен на територия от деветдесет и шест квадратни километра площ. През града минават няколко потока – Драй Крийк (Dry Creek), Линда Крийк (Linda Creek), Сикрет Равин (Secret Ravine) и Кърби Крийк (Cirby Creek).

Роузвил е характерен със своя средиземноморски климат. Зимите са студени, а през лятото в Роузвил е много горещо.

Първоначално градът възникнал като селище около железопътна станция, която се наричала Грайдърс. След това последвали още две смени на името, докато се стигне до Роузвил. Първият пощенски офис отворил в Роузвил през 1864 година. През 1909 година Роузвил бил официално признат за град.

През 1988 година започнал да се изпълнява планът за ревитализация на централната градска част. За да реставрира исторически паметници, градът е инвестирал милиони долари. Преди това градът е бил в упадък в продължение на много време. След ревитализацията били открити много галерии, музеи и други културни институции.

В града е високо образователното ниво, на територията му е разположен колежът Хийлд (Heald), в който постъпват ученици, които се ориентират към бизнес кариера. Тук се намира и колежът Чапмън (Chapman) юнивърсити.

В града се намира и Технологичният институт, който предлага кариерно развитие в много посоки. В съседния Роклин (Rocklin) се намира единственият християнски университет в района на метрополитена Сакраменто – Уилям Джесъп (William Jessup) юнивърсити. Има планове за изграждане на сателитни кампуси на университета на Сакраменто в Роузвил.

Град Роузвил, Калифорния

Роузвил предоставя на много райони електро, ВиК и сметоивозващи услуги. Има и компания за предоставяне на услуги, свързани с доставка на природен газ.

В Роузвил се намира театър Уест (West), известен в миналото като Театър на Магическото колело (Magic Circle). Той е любимо място на туристите и местните жители, тъй като там има всичко за любителите на различните видове изкуства, редовно се поставят мюзикли, пиеси, провеждат се големи концерти.

Музеят Карнеги (Carnegie) е създаден от Комисията за ревитализиране на града. В музея е представена цялата история на града, хвърля се светлина върху начина, по който са живеели хората, които са обитавали този район.

Музеят на индианците Маиду (Maidu) се намира в сърцето на дъбова гора, в която тече живописна река. В местността, която представлява музей на открито, има много древни скални рисунки и места, където индианците, където са погребвали покойниците си. Това е място, обитавано от индианците Маиду в продължение на хиляди години.

В Роузвил се намира и музей на телефоните, който съдържа уникална колекция телефони от различни епохи и разкрива интересни подробности от тази сфера.

Изследователският център на Роузвил винаги е отворен за посетители. В него има информационен център, който дава информация за природните богатства на местността, има и библиотека, където е събрана голяма колекция ценни книги.

4.3
Общо 4 гласували
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати