Реджо нел`Емилия

19.07.2013
Реджо нел`Емилия,Италия

Италианския град Реджо нел'Емилия (Reggio nell'Emilia) е известен сред туристите като земя, пълна с паметници, с невероятно красиви планински пейзажи, допълвани от зеленият цвят на плодородната долина По, с прекрасните си вина и традиционната италианска кухня, наложила се по цял свят. Той е център на провинция Реджо Емилия и е разположен в северно италианският регион Емилия-Романя.

Не е ясно кога точно е основан града, но се появява заради минаващият от тук древно римски път, който е създаден около 187 г. пр. н. е. По-късно става важен правосъден административен център в рамките на Римската империя и започва своето развитие. През вековете е бил притежание на различни управници, сред които и ломбарди и французи.

Днес Реджо нел'Емилия е населяван от около 140 000 души и има типичният подреден градски вид, характерен за Северна Италия. Населението му се занимава в леката промишленост, химическата, хранително-вкусовата, в текстилната промишленост, както и в селското стопанство.

Реджо нел`Емилия

Италия е известен производител на вино и този регион не прави изключение. Въпреки че повече лозови масиви има на юг, Северна Италия е тази, която се слави с неповторимите качества на своето вино.

Реджо нел'Емилия носи гордо своето име "Град на Трикольора", защото цветовете на първото италианското знаме са проектирани именно тук, в кметството на града, което със своята красива сграда също е част от туристическите забележителности.

Градът разполага с множество културни и архитектурни забележителности, затова е най-добре да си купите пътеводител, от който да намерите по-подробна информация за атракциите, които предлага. Имайте предвид, че трябва да си отделите достатъчно време, тъй като тук и самите улици се числят за забележителности, тъй като голяма част от тях са направени още през 9-12 в.

Реджо Емилия

Реджо нел'Емилия може да се похвали с над 15 великолепни замъка, доказателство за славните времена на града. Няма как да се изброят всичките, но сред тези, които не трябва да пропускате са Епископският дворец, Двореца Дукале, Анчини и Комунале. В последния се намира Стаята на трикольора и музеят на италианското знаме.

През центъра на града е минавал древно римският път Виа Емилия, свързващ града с Парма. Това обяснява намиращите се тук множество забележителни постройки, които датират още от 16 и 17 в. Голям интерес сред туристите са и множеството музеи и галерии, които са пръснати из целия град.

Природата на Реджо нел'Емилия се характеризира с хубави пейзажи, тъй като на юг се виждат Апенините, а наоколо се простират множество равнини, гори и тучни пасища, които се редуват със скали и небесно сини езера. Градът е изключително подходящ за любителите на природата, които тук могат да се разхождат от сутрин до залез слънце и вдишвайки чистият въздух да се заредят с позитивна енергия.

Можете да посетите този италиански град по всяко време на годината. Тъй като се намира доста на север, лятото тук е доста приятно без да е прекалено горещо.

4
Общо гласували: 4
5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати