Шербрук

29.04.2013
Шербрук

Канадският град Шербрук (Sherbrooke) е разположен в югоизточната част на Квебек и от границата на САЩ го делят по-малко от 50 км. Въпреки че е столица на Естри, със своето население от около 150 000 души, той се нарежда едва на шесто място по големина в Квебек.

Разполага с изключително красива природа и е едно райско кътче за хората, искащи да избягат от шума на Монреал. Напоследък обаче освен местни туристи и американци голям интерес към него проявяват и европейците, които искат необезпокоявано да се отдадат на глътка чист въздух из горите на Канада.

Териториите на града са обитавани от древни племена още преди поне 3000 години. За Шербрук са воювали доста пъти французи и англичани и въпреки че става английска колония, тук по-разпространен е френският език.

Според проведено неотдавна проучване жителите на Шербрук са едни от най-щастливите и доволни от живота си хора в Канада. Смята се, че причина за това са ниското ниво на безработицата в града и ниските цени на недвижимите имоти. При направеното проучване става ясно, че жителите на по-малките градове са много по-усмихнати от съгражданите им, които се намират в големите мегаполиси като Ванкувър.

Град Шербрук

Канада с право се нарича страната на горите, тъй като почти 40 % от нейната необятна територия е гориста. Районът, в който е разположен Шербрук, не прави никакво изключение. Канадските гори, възпети от Джак Лондон и от други американски писатели и поети, са наистина чудо на природата.

Тук те са заобиколени от многобройни езера и живописни реки. Гъстата девствена гора, сред която се виждат проблясващите лъчи на слънцето, в съчетание с ромона на потоците и реките са една от природните атракции, привличащи към Квебек все повече и повече туристи.

В центъра на Шербрук можете да видите много исторически сгради, построени предимно в стила на Нова Англия. Особено красиви са постройките от края на 19 и началото на 20 в. Разходете се пеша или с колело из Шербрук, за да добиете пълна представа за красотата на града.

Посетете къщата Чарес, която датира от 1904 г. и е една от най-старите постройки в Шербук. Впечатление прави и мащабната сграда на театър Гранада, която е по проект на Даниел Крайтън и е завършен през 1938 г.

Най-привлекателни обаче са множеството паркове и градини. Неслучайно Шербрук се смята за един от най-зелените градове в Канада. Няма как да обиколите наброяващите над 100 парка, но посетете най-известните от тях, които ще ви дарят с много положителна енергия.

Освен да разгледате самият град и околностите му, Шербрук е отличен изходен пункт да отскочите до САЩ за еднодневни или двудневни разходки из съседната държава. Намира се на 150 км. от Монреал, което за размерите на Канада е съвсем скромно разстояние.

Освен това в близост до града се намират и няколко добре уредени ски курорта с различни по трудност писти. Предлагат се коли под наем и няма да ви излезе много скъпо да обогатите своите културни преживявания и из близко намиращите се градове.

Можете да посетите града по всяко време на годината в зависимост дали идвате да карате ски или да се разходите из тучните зелени поляни и вековните гори. Когато и да посетите Шербрук той ще ви дари незабравими спомени.

4
Общо 4 гласували
5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати