Вон

01.08.2013
Вон

Канадският град Вон (Vaughan), известен и като Градът над Торонто, е разположен в южната част на провинция Онтарио, в близост до езеро Вон. Той е известен като градът, развиващ се най-бързо в Канада и е сред предпочитаните места за живеене. Макар и не толкова популярен като туристическа дестинация, със сигурност няма да съжалявате ако на път за Торонто се отбиете, за да го разгледате, а защо не и да останете да пренощувате.

През 1788 г. британското правителство взема земята, някога обитавана от индианските племена Хурон и кръщава новосъздаденото селище Вон в чест на Бенбджамин Вон, британски дипломат, подписал мирния договор със Съединените Щати през 1783 г. Първият европеец, стъпил тук е френският изследовател Етиен Брюле, който заварва плодородна земя, разположена сред красива природа.

Вон е считан за един от най-бързо развиващите се канадски градове. Населението му се е увеличило двойно от 1991 г. насам и днес той е дом на около 300 500 души, като средната възраст на гражданите му е под 35-годишна възраст. Във Вон живеят най-вече бивши и настоящи европейски емигранти, като 43 % от тях са италианци, а 17 % са евреи.

Вон е предпочитано място за живот, тъй като средният годишен доход е около 85 000 долара, а за сравнение в Торонто работещите получават около 50 500 долара. Близо 90 % от жителите на града живеят в собствените си домове, което показва, че стандартът на живот във Вон е изключително добър.

Пътната инфраструктура на града е много добре развита, а близостта му до Торонто (около 25 км.) го правят чудесна туристическа дестинация. Разположен е в непосредствена близост до главните магистрали, което го превръща в добра отправна точка към останалите големи канадски градове.

Вон разполага с множество търговски площи, супермаркети, шикозни бутици и универсални магазини, което го превръща в притегателна сила за любителите на шопинга. Тук можете да намерите както скъпи и луксозни стоки, така и по-обикновени и достъпни дрехи, обувки и всякакви аксесоари.

Поради високият брой евреи, които живеят тук, във Вон можете да откриете голямо разнообразие от еврейски продукти, необходими за приготвянето на традиционните празнични вечери. Тук се намира огромният специализиран за кошер магазин Собей, който се явява и най-голям такъв магазин в страната.

Градът е подходящ и за спортно настроените туристи, тъй като разполага с красиво голф игрище и около 20 различни паркове, в които можете да се отдадете на колоездене, каране на кънки, бягане, игра на тенис и какво ли още не. В по-голяма част от тях има специално построени беседки, пригодени за организиране на пикници или просто за отдих сред природата.

Вон е превъзходно място не само за туристи, но и за хора, желаещи да се настанят в Канада. В града и около него има 11 училища, три университета, две католически училища и шест еврейски. Всички те са сред най-високо оценяваните канадски образователни центрове.

Можете да посетите Вон по всяко време на годината, защото Канада е известна с красивата си природа, която е еднакво привлекателна и през зимата и през лятото.

4.3
Общо гласували: 4
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати