Травърс Сити

08.03.2014
Травърс Сити

Травърс Сити (Traverse City) предлага на летовниците си безброй пясъчни плажове и живописни овощни градини - половината от черешите на САЩ се произвеждат в околността. Плуване, разходка с яхта и практикуване на водни спортове са основния фокус на града, докато прекрасната гледка към морето превръщат карането на колело в истинско удоволствие.

Най-популярен за тази цел е маршрутът, известен като TART. Ако не сте си взели велосипеда, не се притеснявайте. В McLain Cycle and Fitness има голямо разнообразие от колела, които можете да наемете. Собствениците също така ще Ви информират относно различните туристически маршрути, предвидени за колоездене.

Травърс Сити е административен център на окръг Гранд Травърс в щата Мичиган, Съединени американски щати. Много от атракциите в града са се фокусирали около плодните дръвчета, които се отглеждат в региона.

Годишния Национален Фестивал на черешата, който се състои през първата седмица на юли, е показател, че тукашните череши вече са узрели и е съпроводен от много концерти, партита и естествено черешов пай. На празненствата присъства и Националната кралица на черешите.

В първите дни на юли в пет овощни градини се организира бране на череши и ядене на корем. По-изисканите дегустатори могат да обогатят вкуса си в някоя от многоборйните винарни на града, в които се предлага черешово вино. Особено популярна е винарната Chateau Grand Traverse, в която се позволява безплатна дегустация на произвежданите вина.

Възможностите за настаняване са много. Повечето хотели и мотели са разположени на ул. East Front, но е почти невъзможно да си намерите стая за по-малко от 50 долара на нощувка, особено през летните месеци. Добра алтернатива са общежитията към Северозападния колеж на Мичиган, който предлага най-евтините стаи в града. Те обаче са отворени за гостите на Травърс Сити само през юни, юли и август.

Град Травърс Сити

Ако искате да сте сред природата или поне в близост до около 300-тата къмпингуващи, можете да отседнете в Градския парк на Травърс Сити, разположен в източна посока от центъра. Той разполага с 334 места, на които можете да къмпингувате и се намира сред красива гора, разделена от една единствена улица от плажовете.

Тъй като се е превърнал в туристически град, Травърс Сити разполага и с голямо разнообразие от заведения. Ако бързате или просто се фен на заведенията за бързо хранене, най-добрият избор за Вас е Poppycock`s, където само за около 7 долара ще получите истински сандвич-гурме.

На особена почит са вегетарианските сандвичи, но се предлагат и такива, които да са по вкуса на любителите на месните продукти. The Opelette Shoppe пък ще Ви изненада с голямото разнообразие от вкусно приготвени омлети. Ще можете да избирате измежду 18 вида - наистина впечатляващо разнообразие.

Най-известния бар в града е U & I Lounge, най-вече благодарение на прекрасната местна бира. Тук обаче няма да можете да вечеряте, тъй като кухнята обикновено затваря около 13. 30 ч.

Можете да посетите Травърс Сити по всяко време на годината, но ако искате да се възползвате от приятната му плажна ивица е добре да избирате по-топлите летни месеци.

4
Общо гласували: 2
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати