Белица

15.11.2009
Община Белица

Белица се намира в полите на Рила Планина. Природата на региона поразява въображението на пътешествениците с високите издигащи се над 2500 м планински върхове, омагьосва с красотата на бистрите си ледникови езера, с приказната атмосфера на дълбоко врязаните планински речни долини, покрити с обширни иглолистни лесове.

През Белица минава пътя, свързващ две от основните пътни мрежи в България - международните шосета Е-79 София - Кулата - Атина и Е-80 София - Пловдив - Свиленград - Истамбул. Града граничи с общините Банско, Разлог, Самоков, Якоруда и с община Велинград.

Парк на мечките в Белица

На територията на Белица в местността Андрианов чарк се намира натрупалият напоследък популярност център за реадаптация на танцуващи мечки или по-известен като парк на танцуващите мечки.

През последните години Белица се развива като туристически град, център на екологичен туризъм и целогодишен отдих в Рила.

Училище в Белица

В района на Белица има шест маркирани туристически пътеки, две от които влизат в Националния парк Рила, преминават през различни екосистеми и през редуващи се растителни и животински съобщества.

На посетителите на града, Белица предлага мрежа от хотели и ваканционни къщи, пригодени за максимален уют и конфорт в полите на Рила планина.

4
Общо гласували: 4
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати