Замъкът Блейз

10.09.2012

Замъкът Блейз (Blaise), който е един от впечатляващите замъци на Англия, се намира на пет мили от центъра на Бристол (Bristol). Замъкът и имението около величествената сграда се простира на 650 акра.

Замъкът Блейз е една от най-големите забележителности на Бристол и всяка година привлича голямо количество туристи от цял свят, както и любители на историята от различни краища на страната. Замъкът често е посещаван от деца, тъй като в него има много интересни исторически експонати, които разказват много за историята на района.

Замъкът Блейз в Бристол

Замъкът Блейз се извисява край гориста местност и се смята за едно от най-романтичните места в западната част на страната, затова е едно от любимите места на влюбените двойки, решили завинаги да се свържат с брак. Замъкът Блейз е и едно от предпочитаните места за семейни посещения, тъй като в сградата и в околностите може да се прекара цял ден, пълен с интересни приключения и забавления.

В замъка Блейз има много интересни места, където може да се прекара свободното време. Освен кафето и амфитеатър към замъка Блейз е изградено голямо пространство за детски забавления, като то е разделено на нива спрямо възрастта на децата.

Край замъка Блейз има много места, които са подходящи за пикник, и са изградени спортни площадки. Посещението на замъка е безплатно, освен по време на специално организирани събития. Те се провеждат редовно и привличат голямо количество посетители в замъка.

В замъка Блейз и около него има много туристически атракции, които не трябва да бъдат пропускани от посетителите. Това е къщата музей Блейз, интересни пещери, голямо езеро с водни лилии. Специалната фермерска градина към замъка не е отворена за посещения.

В замъка Блейз редовно се провеждат сватбени церемонии, това е и място на провеждане на конференции и семинари.

Замъкът Блейз представлява две високи цилиндрични кули, които са свързани помежду си. Кулите са с назъбени краища, точно като от времето на рицарите. Съвсем обичайна гледка е точно пред старинния замък да бъде опънато одеяло за семеен пикник.

Замъкът Блейз е бил построен през 1766 година от Робърт Милн (Robert Mylne) по негов дизайн. Замъкът е останал необитаем до началото на двадесети век, а след това е бил оставен на разрушението на времето. След това замъкът е бил частично възстановен и през слънчевите уикенди се отваря за посещения от туристи.

Семинарите, конференциите, както и брачните церемонии се провеждат в по-новата част на замъка Блейз, която се намира в близост до старинната част с назъбените кули. Новата част е построена като разкошна къща през деветнадесети век, чиято цел е била да покаже богатството на собственика й. Тази сграда е била любима на английските аристократи и богаташи.

На поляните около замъка Блейз може да се играе крикет, има много места за разходки и за конна езда. В новата част на замъка могат да се видят викториански (Victorian) тоалетни и бани, оборудване за пералня и редица кухненски принадлежности от викторианската епоха.

В замъка има колекция от модели на влакове, ценни кукли и различни детски играчки от онази епоха. Замъкът Блейз съхранява ценна колекция от дрехи и аксесоари, които са били използвани през викторианския период. В замъка се организират редовно събития, по време на които деца и възрастни се обличат с дрехи от викторианската епоха.

В замъка Блейз се намира разкошната Картинна зала, където се съхраняват много ценни експонати от музейната колекция на замъка. Точно в тази зала се провеждат церемониите по бракосъчетаване. Замъкът е лицензиран за провеждане на церемонии по сключване на граждански бракове.

3.5
Общо 4 гласували
5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати