Замъкът Монтемайор дел Рио

26.04.2010
Монтемайор дел Рио

Замъкът Монтемайор дел Рио (Montemayor del Rio) е живописна средновековна крепост, разположена в едноименната малка община в испанската провинция Саламанка.

Замъкът Монтемайор дел Рио заема южната част на провинцията, като доминира над долината, която образува река Куерпо де Омбре от високото плато, на което е е издигната крепостта.

Реално има доста по-атрактивни средновековни дворци, които биха събудили любопитството и интереса на туристите в тази част на Испания. Замъкът Монтемайор дел Рио обаче е неделима част от историческото минало на страната и предлага също доста атрактивни места за огледи, а съшо така и красива природа, сред която може да избягате от напрегнатия градски живот.

Структурата на Монтемайор дел Рио се отличава със своя семпъл дизайн. Крепостта е изградена от две основни укрепления. От външната страна са успели да се запазят до днес само главният вход, който е заключен между останките на две кули. Вътрешната страна на Монтемайор дел Рио има неправилен план, който е адаптиран към рамките и особеностите на терена, върху който е издигната крепостта.

Основните сгради са разположени около централния вътрешен двор. Те са издигнати на два етажа, като части от интериора им още могат да се видят и днес. На лявата стена тук има добре запазил се голям комин, който е доказателство, че някога в Монтемайор дел Рио животът е кипял.

Най-вероятно замъкът Монтемайор дел Рио или по-скоро руините, които виждаме днес от нея, не датират преди 15 век. Замъкът има по-скоро характеристиките на дворец, отколкото на военно укрепление. Днес посетителите на Монтемайор дел Рио имат свободен достъп до каменните стени на двореца, който не е официално обявен туристически обект и за който няма изгледи да претърпи скорошна реставрация.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати