Замъкът Гринцане

27.12.2010

Замъкът Гринцане (Grinzane Castle) е едно пътешествие във времето назад. Когато го наближите, веднага ще усетите как миналото оживява в наши дни в лицето на замъка Гринцане и отвъд строгите му каменни стени. Като цяло строгата архитектура на замъка Гринцане сякаш се претопява в чудно красивия природен район, където е разположен.

Grinzane Castle

Гринцане се намира в италианската провинция Кунео, която е част от северния регион Пиемонт. Гринцане е разположен само на около 50 км югоизточно от Торино и на около 45 км в североизточна посока от Кунео.

Издигащ се на естествено възвишение насред плодородните розови масиви в района, Замъкът Гринцане е идеална дестинация за почивка за уикенда. Любезните стопани на италианския дворец предлагат на своите гости посещение на уникален музей, нощувка в първокласно обзаведени стаи и гастрономични пътешествия в изискания ресторант Гринцане, където може да опитате всякакви удоволствия от италианската кухня.

Замъкът Гринцане е основната туристическа атракция в едноименното италианско селище. Този средновековен дворец напомня по-скоро фамилно имение, но подчертаните му наблюдателни кули вдъхват самочувствия на Гринцане, че и той някога е участвал в тежки битки и борби за власт и територия. Първоначалното име на замъка е само Гринцане, но малко по-късно той е преименуван на Гринцане Ковур в чест на Камило Ненсо, който бил цели 17 години кмет на тази местност в Северна Италия.

Мотото на Камило Бенсо било: „Човек, който се доверява на хората, ще направи много повече грешки, отколкото този, който се съмнява.” Това мнение е във връзка с взаимоотношенията на владетеля на Гринцано с местните производители и собственици на земя. Самият замък Гринцане е построен някъде през 13 век. Когато Камило се настанява в него той поставя ламперии и окачени дървени тавани във всички зали, които използва, защото каменните стени на Гринцане били безпощадни и доста съвместими със зимните студове. През втората Световна война това се оказало бонус за настанилите се тук войници, които в стремежа си да се стоплят изгорили всичката дървения и автентични мебели, които имало в замъка Гринцане.

Днес Гринцане е основното седалище на италианските производители на вино, като тук ежегодишно се провеждат различни дегустации и фестивали на виното. От стаята за вино се преминава през един балкон, а оттам се озовавате в интересен музей на земеделските оръдия. Всяка туристическа обиколка в Гринцане завършва задължително с чаша първокласно италианско вино, произведено в избите на замъка.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати