Национален парк Хое Тауерн

09.01.2012
Хое Тауерн

Национален парк Хое Тауерн (Hohe Tauern) се намира в австрийските Алпи (Alps) и се простира на площ от 1800 квадратни километра. Това го прави вторият по големина национален парк в Европа. В пределите на парка се намират най-високите върхове на Австрия, най-големите глетчъри, прекрасни алпийски поляни с цветя и живописни водопади.

Местността, в която се намира паркът, се е оформила по време на ледниковия период. В парка се намира най-високата планина в страната – Гросглокнер (Grossglockner), която се издига на височина 3798 метра.

Национален Парк Хое Тауерн

Националният парк Хое Тауерн, известен като парченце от рая в сърцето на Алпите, е най-големият австрийски резерват. Той е създаден през 1981 година и е първият национален парк на Австрия. Ледникът в парка се простира на площ от осемдесет квадратни километра, а любителите на катеренето могат да се насладят на изкачването на над триста планински възвишения. В пределите на парка има спиращи дъха с красотата си езера и реки и уникален животински свят. Паркът е привлекателен за туристите, които търсят приключения, а също и за хората, които искат да се насладят на една незабравима почивка сред природата на Алпите.

Всеки посетител на парка има възможността да се наслади на великолепната гледка на романтичните долини със старинни селца и да преживее незабравими мигове сред дивата природа. Под професионалното наблюдение на рейнджърите в парка туристите може да направят истинска изследователска дейност след ледниците, да предприемат вълнуващо изкачване на планинските възвишения, да разберат повече подробности за начина, по който живеят обитателите на парка – различни видове сърни и птици.

Кулминационната точка на посещението на парка може да бъде покоряването на планинския връх Гросглокнер. Щом стигнат до върха му, туристите са възнаградени щедро за усилията, които са положили, за да стигнат до върха – пред тях се открива невероятно красива гледка на околността, а близо до Гросглокнер се намира десеткилометров глетчър, който поразяв с красотата и величието си.

Хое Тауерн в Австрия

Местността, в която се намира паркът Хое Тауерн, сякаш е създадена, за да зареди с позитивна енергия хората, които са сред дивата природа. Паркът е далече от представите за масов туризъм, въпреки голямото количество хора, които привлича от цял свят. Силата на ландшафта на Тирол (Tirol) има уникално въздействие върху хората, особено тези, които живеят под влияние на забързания ритъм на живота и са постоянно под стрес и напрежение.

Паркът, който се простира на територията на Тирол, Залцбург (Salzburg) и Каринтия (Carinthia) предоставя на туристите възможност да се насладят на едно наистина невероятно изживяване. В пределите на парка живеят много животински видове, сред които различни видове мармоти, а някои от животните са защитени от закона, тъй като се срещат рядко.

Туристите имат възможността да стигнат по удобен начин до местата, които предлагат уникални алпийски пейзажи. В по-високата част на парка може да бъде използван телескоп, за да се видят в естествената им среда планинските кози и мармотите, които необезпокоявани се наслаждават на живота в алпийската местност.

В тази местност зимата продължава доста дълго време. Но растенията по време на алпийското лято компенсират белотата на снега с ярките си цветове. Сред топлите скалисти плата могат да се видят брадати лешояди. Районът е известен и с многобройните си алпийски пасища, където пасе едрият рогат добитък.

3.6
Общо 5 гласували
5 2
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати