Природен парк Рейнбоу Спрингс

05.02.2013
Парк Рейнбоу Спрингс

Природният парк Рейнбоу Спрингс (Rainbow Springs) се намира в близост до град Роторуа (Rotorua), Нова Зеландия (New Zealand). Паркът Рейнбоу Спрингс се простира на площ от над 22 акра.

В природния парк Рейнбоу Спрингс могат да се видят много различни видове растения, животни, риби и птици, характерни за местната флора и фауна, както и много други, които са пристигнали от други страни.

Любителите на растенията и животните ще се почувстват прекрасно в природния парк Рейнбоу Спрингс, където погледът се наслаждава на великолепни пейзажи. В парка може да се види прочутата птица Киви (Kiwi), характерна за Нова Зеландия. В парка любителите на рибите могат да ги гледат как плуват в красиви езера. Тук може да се видят разкошни екземпляри на дъговата пъстърва.

Паркът Рейнбоу Спрингс е изграден в близост до естествени извори, от които непрекъснато блика чиста вода в огромни количества. В езерата в парка може да се види кафява и дори тигрова пъстърва. Много видове риби преминават през парка, за да хвърлят хайвера си, и след това сами избират да останат в райските условия на Рейнбоу Спрингс.

Природен парк Рейнбоу Спрингс

Птицата киви е активна през нощта и в условията на дивата природа е изключително трудно да бъде видяна. В парка Рейнбоу Спрингс всеки посетител може отблизо да разгледа птиците киви. Туристите, които през август откриват по време на разходките си в района яйца от птица киви, ги занасят обикновено на управата на парка. Там те се мътят в инкубатори.

В парка Рейнбоу Спрингс се намира най-големият център за опазване на птиците киви. Тук се отглеждат птици от яйца и след това се пускат в дивата природа.

Освен птицата киви в парка може да се види и местната красива птица какарики (kakariki), както и огромни гълъби.

В парка Рейнбоу Спрингс може да се види праисторически вид гущер, който все още обитава района – това е туатара (tuatara), която е обитавала района преди повече от двеста милиона години. Туатарата е изключително странно създание и е смятано от учените за нещо средно между гущер и динозавър.

Птица Киви

Често туатарата е наричана динозавър. В парка Рейнбоу Спрингс има няколко двойки от тези странни животни и на територията му редовно се появяват нови яйца на свързващото звено между гущерите и динозаврите.

В парка Рейнбоу Спрингс могат да се видят и други видове гущери, сред които различни видове гекони. В парка Рейнбоу Спрингс могат да се видят и различни видове жаби.

Посетителите на парка могат да участват в храненето на птиците в Рейнбоу Спрингс, както и да хранят големите пъстърви на територията му, които са свикнали с посетителите и идват почти до брега, за да се хранят направо от ръцете на туристите.

Посетителите на парка Рейнбоу Спрингс могат да използват дневния си билет, за да се върнат и късно вечерта, за да слушат как пеят птиците в парка и да гледат интересните и весели танци на птиците киви.

Една от двойките киви – Били (Billie ) и Арта (Artha), не са достъпни за посетителите. Те се грижат за това да отглеждат млади птици. Двойката мъти яйцата на своите деца, когато те снесат нови яйца.

4.3
Общо гласували: 4
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати