Парк Форт Канинг

29.05.2013
Форт Канинг в Сингапур

Паркът Форт Канинг в Сингапур не е просто един от многобройните паркове в островната държава. Той е едно от най-значимите исторически места за местното население. Разположен е на един от хълмовете в града, от който малайските царе някога са наблюдавали своя остров и са определяли бъдещето му. Форт Канинг, който днес е превърнат в парк, е свидетел на Златния век на Сингапур и неговото бурно развитие.

Хълмът, на който се намира парка, е известен като Забранения. Тук през 1859 г. е изградена крепостта, която служи за защита на островната държава. Мястото е избрано изключително добре, тъй като този хълм се явява географският център на Сингапур, а поради това, че е по-нависоко, хълмът разполага с прекрасна видимост от всички страни. Крепостта е разрушена през 1926 г., тъй като оттук е трябвало да мине водопровода на града. От нея е останала историческата порта, която е част от атракциите в парка.

Можете да посетите т. нар. Керамат. Това е свещено място, в което през 14 в. са погребвали малайците са погребвали своите лидери.

Основна атракция в парка са археологическите разкопки, започнали през 1984 г. Тук са открити древни селища и в близост до обектите са разположени няколко информационни табла, от които можете да получите подробна информация за историческата находка. Открити са хиляди артефакти, които свидетелства за древното минало на Сингапур. Има интересна колекция на древни предмети от стъкло, както и някои златни бижута.

Освен със своята вековна история паркът Форт Канинг се гордее и със своята зеленина. Тук можете да видите най-разнообразни растения, които са подредени в строго определен вид от видни местни дизайнери. Предвидени са и места за хората, желаещи да си направят пикник сред природата. Навсякъде са пръснати пейки, на които можете да си отпочинете и да се насладите на заобикалящата Ви среда. Има няколко места, които са специално оборудвани за излети и за по-дълъг престой.

Заради влажния климат на Сингапур, парковете му винаги са оцветени в наситено зелен цвят. Ако се разхождате из Форт Канинг ще забележите, че е плъзнала буйна растителност. Голяма част от стъблата на дърветата са покрити с увивни растения и с различни видове папрати.

Паркът Форт Канинг в Сингапур

Работата на ландшафтните дизайнери обаче се забелязва на всяка крачка. Оформени са дори и короните на голяма част от дърветата, а по окачени фасади са засадени цветя с най-различни цветове, които контрастират на зеленината на листата по клоните на дърветата.

Всяка отделна градинка съдържа множество описания за това какво виждате в нея и как се отглеждат самите растения. Разхождайки се по алеите ще научите много полезна информация и ще обогатите ботаническите си познания.

Можете да се разходите из парк Форт Канинг по всяко време на годината, тъй като в Сингапур реално няма зима. През периода от октомври до януари обаче дните обикновено са дъждовни и непременно си вземете чадър или дъждобран.

4.3
Общо 4 гласували
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати