Национален парк Реюнион

08.07.2013
Национален парк Реюнион

В Индийския океан се намира един прелестен остров, част от Маскаренските острови. Той е собственост на Франция, но малко французи са запознати с факта, че са притежатели на този земен рай.

Става въпрос за остров Реюнион, намиращ се на около 180 км. от остров Мавриций, който заради своя национален парк на тропическите гори е включен в Списъка на ЮНЕСКО за Световно наследство.

Остров Реюнион е едно от най-запазените места в Индийския океан. Наред с плажните ивици, многобройните заведения и барове, екскурзиите до трите кратера, старите индийски храмове и ваниловите плантации, Реюнион привлича многобройни туристи заради невероятно красивия си Национален парк на тропическите гори (Réunion National Park).

Реюнион

Като цяло 60% от всичката растителност на острова е съставена от ендемични видове, т. е. такива, които се срещат само тук и никъде другаде по света. Има и някои растения, които са пренесени от птиците, ветровете, морските течения или нарочно са засадени от местните жители.

Природата на острова се характеризира с голямо изобилие от тропически дървета и орхидеи, а над 800 м. в източните части и над 1300 м. в западните части са заети от девствени тропически гори.

За да не сподели съдбата на много други острови, които буквално за години са обезлесели, управляващите острова решават да включат тези непокътнати от човешката ръка територии и да създадат Национален парк Реюнион, който наскоро беше включен в Списъка на ЮНЕСКО.

парк Реюнион

За първи път въпросът за опазване на горите е повдигнат през 1992 г. Само три години по-късно е създадена Хартата на Околната среда на Реюнион и според плана за регионално развитие на острова се решава такъв парк да бъде направен в Les Hauts.

Целта е хем да бъде защитено природното и културно наследство на Реюнион, хем да бъде насърчено икономическото развитие и туризма.

През 2000 г. проектът за създаване на национален парк на острова стартира и след 3 години, в които се провеждат множество проучвания, дебати и преговори се създава "Национален парк за новото поколение", който първоначално започва да носи името Les Hauts, но три години по-късно е прекръстен на Национален парк Реюнион.

Официалното откриване на парка е на 9 юли 2007 г., когато се оповестява, че Национален парк Реюнион включва двата предварително съществуващи природни резервата Saint-Philippe Mare-Longue и La Roche Écrite.

Можете да посетите остров Реюнион и неговите красиви тропически гори по всяко време на годината, защото дори и през зимата, която е през арпил и май, температатурите са около 25-26 градуса по Целзий.

Най-горещият период на острова е от декември до март, когато температурата е около 30°C. Повечето туристи избират за своята почивка месещите юли и август, когато температурата е 24 –26 С.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати