Пъгнис Кънтри парк

25.09.2013
Пъгнис Кънтри парк

Като туристическа дестинация Великобритания е известна със своята зеленина, старинна история, вековни традиции и множество замъци и църкви. В нея съществуват все още много кътчета, които предстоят да бъдат открити. Пример за това е Пъгнис Кънтри парк (Pugneys Country Park), в който можете да прекарате приятно целия ден. Намира се в град Уейкфийл, Западен Йоркшир.

Паркът е приказно място, на което спокойно можете да си отдъхнете със семейството си или в компанията на приятели. Разполага с две езера, всяко имащо различно предназначение. По-голямото се използва за практикуване на водни спортове, но като цяло идеята му е да служи за защита в случай на наводнение от река Calder. По-малкото е природен резерват и макар и с по-скромни размери по-нищо не отстъпва по красота на своето по-голямо братче.

Някога на мястото на Пъгнис Кънри парк е имало рудници и кариери, които отдавна не работят. През 1985 г. е официалното откриване на парка, който веднага се превръща в притегателен център за мнозина. Във водите и около него ще се натъкнете на голямо разнообразие от животински видове. Най-често срещани са зеленоглавата патица, канадската гъска, корморана, лиската, потапницата и калугерицата. По-редките видове включват бекас, земеродно рибарче, северна потапница, дългоопашата патица и синьозеленикава чайка.

Особен интерес в Пъгнис кънтри парк предизиква голямото езеро, предназначено за практикуване на различни водни спортове. На него е отворил врати модерен център за водни спортове, снабден с кафене, от което се разкриват приказни гледки. Той е открит през 2005 г. и разполага със съблекални, конферентни стаи, класни стаи и зали, в които се намира оборудването, което можете да използвате. Малкото кафене предлага топли и студени напитки, както и лакомства, които да заситят апетита Ви.

Най-хубавото е, че то работи 7 дни в седмицата, поради което е предпочитано място за срещи между влюбени двойки. На разположение са водни спортни курсове, както и всякакво водно оборудване. Тук е мястото, на което можете да научите децата си на ветроходство или просто да си наемете лодка и да си направите романтична разходка по вода. Около самото езеро пък е изградена пешеходна пътека, която е много подходяща за разходки или спортно тичане.

Интерес представлява и езерото, което е обявено за резерват. Тук често идват любителите на птиците, които могат да бъдат наблюдавани в естествената им среда.

Можете да посетите Пъгнис Кънтри парк и неговите езера по всяко време на годината, но имайте предвид, че работното му време е различно по време на смяната на сезоните и е добре предварително да се информирате за него. За официален час на отваряне е прието да се счита 9 часа, но края на работния ден може да варира между 17.30 и 19. 30 ч.

Снимка: panoramio.com

4
Общо гласували: 4
5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати