Езерото Аренал

09.01.2013
Езерото Аренал

Езерото Аренал се намира в Централната част на Коста Рика, недалеч от град Ла фортуна. Феографското разположение на месността е между Панама и Никарагуа.

Тази туристическа дестинация може да предложи гледка, която само няколко други места по света имат. На територията на Аренал се намира действащ вулкан. Това е четвъртият активен вулкан в цял свят и ярко контрастира на фона на тропическите гори на красивата Коста Рика.

Непосредствено до вулкана се намира и едноименното изкуствено създадено езеро Аренал. Изграждането на язовира започва през 1979 година. Езерото е основният двигател в национален водноелектрически проект, който в момента произвежда по-голямата част от електроенергията за цялата страна. Дълбочина на водата обикновено варира около 61 м., а площта на самото езеро е 85 кв. км. Изключителна атракция за туристите представлява факта, че на дъното на водоема се намира изоставен град, който носи същото име - Аренал.

Местността е обявена за национален парк през 1991 г. Действащият вулкан се извисява над източните брегове на езерото. Неговата височина е близо 1657 м, а конусовидната му форма е резултат от последователните изригвания и наслагвания на пепел, лава и камъни. Последните изригвания на вулкана започват през 1968 г., след като 400 години са били пасивни.

До Езерото Аренал, Коста Рика

От ноември до април силните ветрове тук привличат множество любители на уиндсърфинга. Според някой езерото аренал е най-доброто място за практикуването на този спорт в света. Именно през сухия период – от ноември до април, тук е най-пълно с посетители.

Туристите с апривлечени не само от изумителната тропическа природа, но и от възможността да практикуват активни спортове като рафтинг, планинско колоездене, пешеходен туризъм, риболов. Друга атракция са пещерите, които са навсякъде в резервата. Изходен пунк за тези спортове е селището Ла Фортуна.

Пещерите Венадо се намират само на час път с кола в посока юг от градчето. Те са се формирали в продължение на 7 млн. години, благодарение на водните течения. Само на 3.2 км от Ла Фортуна е разположен един от най-красивите водопади в Коста Рика.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати