Църквата Санта Каталина

01.10.2011
Църквата Света Каталина

Валенсия е невероятно красив и интересен град, който всеки човек трябва да посети поне веднъж по възможност. Валенсия крие толкова много архитектурни съкровища, не само от миналото, но и от настоящето.

Едно историческо бижу на града е Катедралата във Валенсия (Valencia Cathedral), а модерното лице на града е представено от огромния модерен комплекс, наречен Градът на изкуството и науката във Валенсия (City of Arts and Sciences). Наред с тези най-големи забележителности, третият най-голям град в Испания след Мадрид и Барселона, предлага ценни исторически паметници като осмоъгълната кула на църквата Санта Каталина (Santa Catalina).

Църквата Санта Каталина е една от многото старинни постройки, на възраст от няколко стотин години, които изграждат историческото архитектурно наследство на Валенсия. Старинната кула се намира на площад Санта Каталина (Plaza de Santa Catalina) и се отличава със своята импозантна камбанария, забележителна каменна изработка, които я правят една от най-атрактивните църкви в града.

Света Каталина във Валенсия, Испания

Санта Каталина е издигната в бароков стил в Стария град на Валенсия. Тя е първата красива постройка, която се забелязва в историческия център на идване от Пласа де Аюнтамиенто (Placa del Ayuntamiento). Църквата Санта Каталина е издигната през 14 век и е една от най-старите постройки в „града на паелята”.

Високата осмоъгълна кула е прибавена към храма през 18 век. Във вътрешността на Санта Каталина може да се види интригуващия оригинален готически интериор. Пространството е малко, но особено красиво, оградено от цветните прозорци. И днес в храма редовно се провеждат религиозни богослужения.

Ел Микеле (El Micalet) е още една красива църква, разположена на Плаза де ла Рейна (Plaza de la Reina), в която се съхранява Свещения Граал. Тя е близо до Санта Каталина, а двата храма често са наричани „мъж и жена”. Макар и със съществени разлики помежду им, човек лесно може да улови лесна прилика в сградите. Санта Каталина се отличава с по елегантни детайли и украса и по-фина осанка, за разлика от по-строгата и категорична архитектура на Микеле.

4
Общо гласували: 7
5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Каталина
Каталина
13.09.2012 17:42
Непременно ще посетя това место,защото името ми е Каталина!Испания е страната на предишния ми живот!
0
0