Паркове

Национални Паркове

Онлайн пътеводител на парковете по света. Всичко за националните паркове в България. Снимки и туристическа информация на най-впечатляващите национални паркове и резервати по света. Национални паркове , резервати и красиви места.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Националният парк Долината на СмърттаНационалният парк Долината на Смъртта
11 Окт.
Националният парк Долината на Смъртта е най-сухият национален парк на САЩ и е разположен в Калифорния. Долината на Смъртта е най-горещата точка на западното полукълбо.
Циркус на Седемте рилски езераЦиркус на Седемте рилски езера
11 Окт.
Циркусът на Седемте Рилски езера започва от северния склон на връх Дамка. Циркус се нарича вдлъбнатина със специфична форма сред високи планински склонове.
Национален Парк ПиринНационален Парк Пирин
07 Окт.
Национален парк Пирин е включен в програмата Човек и биосфера на ЮНЕСКО. Национален парк Пирин е един от трите национални парка в Република България.
Национален парк Централен БалканНационален парк Централен Балкан
07 Окт.
Национален парк Централен Балкан заема територия в сърцето на България, в централните и най-високи части на Стара планина, наричана още Балкана.
Национален Парк РилаНационален Парк Рила
07 Окт.
Национален парк Рила e най-големият сред трите национални парка на територията на България. Национален парк Рила обхваща около 30 от целия планински масив в централните и най-високи части на Рила.
Национален парк Кралица ЕлизабетНационален парк Кралица Елизабет
06 Окт.
Националният парк Кралица Елизабет се разпростира в Западна Уганда. Защитената територия на Кралица Елизабет е обявен за Национален парк през 1954 година.
Национален парк ФиордландНационален парк Фиордланд
01 Окт.
Националният парк Фиордланд е най-големият на територията на Нова Зеландия и един от най-големите в цял свят. Най-голямата природна забележителност на Фиордланд е Милфорд Саунд заедно със залива Милфорд.
Национален парк Йоркшир ДейлсНационален парк Йоркшир Дейлс
25 Септ.
Национален парк Йоркшир Дейлс е една от най-живописните и хармонични местности в Северна Англия. Йоркшир Дейлс е един от общо петнадесетте национални парка за територията на Великобритания.
Верде ВелиВерде Вели
25 Септ.
Верде Вели (Verde Valley) заема централната част на американския щат Аризона. Верде Вели е едно от популярните места в САЩ за туризъм с неговата красива и разнообразна природа
Национален парк ЗайонНационален парк Зайон
24 Септ.
Национален парк Зайон е безспорно един от най-красивите паркове на територията на САЩ. Национален парк Зайон се намира близо до град Спрингдейл.
Национален парк КлуанНационален парк Клуан
24 Септ.
Национален парк Клуан и резерват са два блока, които са разположени в най-крайната югозападна част на канадската провинция Юкон между североизточна Британска Колумбия и ниските морски брегове на Аляска.
Каньонът Санта ЕленаКаньонът Санта Елена
02 Май
Каньонът Санта Елена е една от най-популярните природни забележителности на Национален парк Биг Бенд
Национален Парк Гранд ТетънНационален Парк Гранд Тетън
02 Май
Национален Парк Гранд Тетън включва в себе си едноименната планинска верига, която е една от най-красивите на територията на САЩ. Национален парк Гранд Тетън е забранен за моторни превозни средства.
Национален парк Дои ИнтанонНационален парк Дои Интанон
30 Април
Дои Интанон e известен като най-високия връх на територията на Тайланд, а земите около него са организирани в Национален парк Дои Интанон.
Национален парк МоремиНационален парк Мореми
30 Април
Национален парк Мореми се разпростира на 55 000 кв. км и е един от най-разнообразните и красиви резервати в цяла Африка. Разположен е по източната част на делтата на Окаванго (Okavango Delta) в Ботсвана.
Национален парк ДжаспърНационален парк Джаспър
15 Април
Национален парк Джаспър е най-големият за територията на Канадските Скалисти планини. Национален парк Джаспър е част от безценното природно наследство на планетата.
Национален парк ГлетчерНационален парк Глетчер
14 Април
Национален парк Глетчер е един от най-красивите национални паркове на Америка. Национален парк Глетчер се разпростира на 4000 кв. км площ, има над 700 езера, сред които прелестното Сейнт Мери