Касапинова механа Банско2 / 11

Касапинова механа Банско

ул.Яне Сандански 4, Банско
Няма въведени мнения и оценки
+ Добави
Няма въведени цени
Няма въведени оферти

Описание на Касапинова механа Банско

Касапинова Механа започва своята историята датира от далечната 1712 година, когато отваря врати за първи път като местният хан. През годините храна и подслон са намирали редица комити и революционери. Самият Яворов е отсядъл неколкократно там, където със своите братя по идея са писали историята на Банско. Именно в нея се е събирал бил първият комитет на ВМРО.

Името си Механата получава от семейство Касапинови, които са били месарите - "касапите" в селото.

Успоредно с развитието на туризма в пиринското градче, механата се разраства и добива все по - голяма популярност сред българи и чужденци.

В момента разполага с близо 200 места - разпраделени в 3 зали. Основна част, винарна и рибен салон, като всяка разполага с камина.

В Касапинова Механа можете да опитате най - вкусните чевермета в района, било то от дивечово месо, печено прасе, заек или агне приготвени в най - старата пещ в Банско. Банските специалитети като капама, чомлек и свински джолан също не са за изпускане. Във винарната ще бъдете приятно изненадани от огромният асортимент вина наброяващи над 3000.

За доброто Ви настроение ще се погрижат музикантите от група Бански Мерак. В определени дни ще ви забавлява и фолклорна програма в лицето на анасамбъл Луди Млади.

Точният баланс между професионализъм, опит и качествени продукти, прави нашите ястия толкова вкусни, че посетите ли я веднъж, ще се връщате отново и отново, заедно с приятели и близки.

Касапинова Механа - банските традиции в механджииството !

Особености в Касапинова механа Банско

Места за непушачи
Кредитни Карти
Механа
Паркинг
Обмяна на валута

В стаите на Касапинова механа Банско

Камина
Отделно WC

Около Касапинова механа Банско

Заведения
Магазини
Забележителност
Други хотели

Активности в/около обекта

Билярд
Тенис
Баскетбол
Боулинг
Футбол
Голф
Пикник
Ски
Конна Езда
Трекинг
Кънки на лед
Къмпинг
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest