Водопадът Албион

29.06.2010
Водопадът Албион

Водопадът Албион (Albion Falls) е един от най-големите и очарователни водоскоци, които може да видите на територията на живописната местност на канадската провинция Онтарио. Албион е каскаден водопад, разположен в най-южната част на Кралския горски парк (King's Forest Park), Албион се е образувал в долината на река Ред Хил (Red Hill), която всъщност е неговия източник.

Невероятно красив водопадът Албион с неговите атрактивни капкови каскади следва потока на река Ред Хил, като най-горната му част се пада на Муд Стрийт (Mud Street), а долните му части достигат до ниските зони на Хамилтън.

Със своята височина от 19 метра и около 10 метра ширина на гребена, водопадът Албион е един от най-представителните в източната част на Хамилтън. Някога природното образувание се е считало за основен воден източник на цялата канадска област на Хамилтън. Днес водите му се радват на целогодишно пълноводие и са едни от най-предпочитаните за туристически посещения.

През 2005 и 2006 година на Албион ръководството на град Хамилтън решава да построи две платформи за наблюдение, изпълнението на които струва около $ 350, 000. Част от скалите на природния феномен са били използвани при строежа на Кралската ботаническа градина (Royal Botanical Gardens' Rock Garden) тук. Земята, върху която е изграден водопадът някога е била известна като селото на връх Албион (Village of Mount Albion).

Огромната красота на водопада Албион през последните 200 години е провокирала множество трагедии, които са се разиграли тук. Повечето от тези любовни истории, завършили с фатален край на водопада са забравени, но още се помнят и разказват няколко трагични случая на самоубили се от несподелена любов девойки.

Главните каскади на Албион са две, а по тях водата се стича бавно и спокойно, образувайки прекрасна гледка, която може да се съзерцава с часове. Отлично място на наблюдение на водопада Албион от далеч е изградено в горната му част на Муд Стрийт. От там маршрутът до долната част на водопада Албион си е истинско предизвикателство.

Разбира се, има и други варианти да достигнете долните части на водопада, като например западния бряг на рекичка. Там има и няколко паркоместа, където може да оставите автомобила си и да се разходите до основата на Албион.

4.1
Общо гласували: 10
5 3
4 6
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
нина
нина
19.10.2012 15:08
харес
0
0