Холивуд (Hollywood)

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Hollywood

Няма как едно посещение на Лос Анджелис да мине без пътуване до най-известаната му област – Холивуд. Разположен на запад от централната зона на „Града на ангелите” в щата Калифорния, Холивуд е добре познат като световната столица на развлеченията и киноиндустрията.

Холивуд (Hollywood) съществува като самостоятелен от град през 1903 г., а седем години по-късно, през 1910 година, се слива с Лос Анджелис. Същата година се заражда Южнокалифорнийската кинематография, след като Дейвид Грифит сменя локацията на своята компания. С това той предизвиква притока на много кинодейци от запад, които се преориентират към южния бряг.

Hollywood

През 20-те години на миналия век, след като настъпва бума на киното, Холивуд става синоним на понятието киноиндустрия. През втората световна война градът позамира, защото много от компаниите се преместват на други места. През 80-те години на миналия век този бляскав днес град е считан за един от най-лошите квартали на Лос Анджелис.

След 1990 г. започва да се гради съвременния модерен и популярен облик на това емблематично място. Има страшно много места, които задължително трябва да се разгледад в града затова се пригответе за дълга, но зареждаща с емоции разходка пеша.

За туристите тук в Холивуд е важно да преминат през трите основни булеварда – Сънсет булевард, известенс с клубовете си и нощния живот, Холивуд Булевард, който е известно място за всякакви развлечения, и Мелроуз Авеню, който е нещо средно между двата предходни булеварда.. За тези, които искат да обиколят модните бутици, разходката трябва да включва и „Родео Драйв”, където може да се срещнат много от холивудските звезди.

Сред задължителните за посещение места е Холивудският музей на развлеченията, където може да се разгледат как са направени популярни предавания и филми, като дори може да поседнете сред декорите на различните продукции.

За любителите на слънчевите плажове е перфектно да се разходят по Винас Бийч, който винаги е оживен и шумен. Тук може да се видят интересни улични представления, да поседнете в едно от многобройните кафенета или да наемете колело, за да отидете до плажовете Санта Моника или Зума.

Но освен различните градски забавляние, Холивуд предоставя възможност и за любителите на пешеходния туризъм. Няколко туристически маршрута са очертани в стръмните склонове на планината Санта Моника. От тях се открива прекрасна гледка на Тихия океан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
55
43
35
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати