Pochivka.com»Статии и Новини»Забележителности
Забележителности

Забележителности

Онлайн туристически пътеводител на най-красивите забележителности по света и у нас. Списък на забележителностите - природни забележителности , исторически забележителности или просто красиви места. Забележителности в България - 100 национални туристически обекта. Всички забележителности на едно място - онлайн справочник.
Демир Баба ТекеДемир Баба Теке
22 Окт.
Rosi Trifonova
Извитата къща в Сопот, ПолшаИзвитата къща в Сопот, Полша
30 Септ.
Надежда Недева
ЛаманшаЛаманша
20 Юни
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кхапак Нян — главният андски пътКхапак Нян — главният андски път
05 Април
Кхапак Нян — главният андски път или пътят на инките, е едно от най-големите достижения на южноамериканската цивилизация.
Крепостта ТрапезицаКрепостта Трапезица
05 Април
На хълма Трапезица, намиращ се до днешно Велико Търново, в Средновековието се е издигала втората крепост на владетелите на Второто българско царство. На живописната стръмнина, заобиколена от река Янтра, се издигали яки каменни стени, на места дебели повеч
Интересни факти за Големия бариерен риф, който бавно умираИнтересни факти за Големия бариерен риф, който бавно умира
29 Дек.
Преди няколко месеца най-големият вестник в Австралия публикува некролог на Големия бариерен риф. По този начин той информира читателите си, че емблематичната система на кораловия риф е починала след дълго боледуване.
Площад Сан МаркоПлощад Сан Марко
20 Дек.
Главният площад във Венеция - площад Сан Марко, е една от най-големите забележителности, които туристите могат да посетят. На площад Сан Марко липсват типичните за цяла Европа звуци от моторизиран трафик. Площад Сан Марко се оглася от човешка глъч и смехо
Най-известните недостроени сгради в светаНай-известните недостроени сгради в света
04 Дек.
Понякога строителните проекти могат да отнемат известно време преди да бъдат довършени. Причините за забавянето могат да са различни, но в много случаи то се дължи на факта, че често желанията и амбицията са прекалено големи за възможностите.
Байкушева мураБайкушева мура
19 Август
Най-близкият град до Байкушевата мура е Банско, намиращ се на 15 километра от изключителната природна забележителност. От там има организиран транспорт именно до Байкушевата мура
Фонтана ди ТревиФонтана ди Треви
08 Юни
Сред най-известните туристически атракции, които предлага красивият Рим, се откроява забележителният фонтан Ди Треви. Това е и най-големият бароков фонтан в цяла Италия.
Топ 8 на най-страшни високи места в светаТоп 8 на най-страшни високи места в света
07 Март
Доста хора се страхуват от височините. Дори да сте сред смелчаците, които нищо не може да ги уплаши, тези места със сигурност ще вдигнат адреналина ви.
Златните мостовеЗлатните мостове
23 Януари
В планината Витоша има и други каменни реки, но Златните мостове са най-голямата и най-интересната за изучаване река. Златните мостове е една от най-посещаваните природни забележителности на територията на Витоша.
Нацонален монумент Белите пясъциНацонален монумент Белите пясъци
22 Март
Един от най-причудливите природни феномени в САЩ е Национален монумент Белите пясъци. Национален монумент Белите пясъци се намира в северния край на пустинята Чихуахуа. Белите пясъцина са на 15 мили западно от Аламогордо и на 52 мили източно от Лас Крусес
Палацо Строци във ФлоренцияПалацо Строци във Флоренция
27 Февр.
2
Сред най-интересните места, които можете да посетите във Флоренция, е Палацо Строци. Палацо Строци е разположен в западната част на Флоренция. Палацо Строци носи името на фамилия Строци, изгонена от Флоренция през 1434 г.
Древните сгради в планината УданшанДревните сгради в планината Уданшан
13 Февр.
В провинция Хубей, Китай, се намира една малка, но особено значима планина - Планина Уданшан. Планина Уданшан е сред петте свещени планини за даоистите. Планина Уданшан е част от наследството на ЮНЕСКО
Старинни села в провинция Анхой - Сиди и ХунцунСтаринни села в провинция Анхой - Сиди и Хунцун
13 Февр.
Истински пример за автентична китайска архитектура представляват двете села Хунцун и Сиди, намиращи се в провинция Анхуей, Централен Китай. Старинни села в провинция Анхой - Сиди и Хунцун са част от наследството на ЮНЕСКО
Руски паметникРуски паметник
12 Февр.
1
Руски паметник се намира в София. Руски паметник представлява красив обелиск. Руски паметник се намира на площад, който днес се нарича площад Руски паметник.
Островът на музеите в БерлинОстровът на музеите в Берлин
09 Февр.
Ддна от най-големите атракции на германската столица Берлин определено е Островът на музеите. Островът на музеите заема сравнително малка площ в непосредствена близост до величествената Берлинска катедрала. Островът на музеите е обект на ЮНЕСКО
Розовите плажове на БермудитеРозовите плажове на Бермудите
03 Февр.
Бермудите днес се свързват главно с уникалните гледки, които предлагат, и с невероятните си розови плажове. Звучи невероятно, но Бермудските острови са едно от малкото места по света, на които пясъкът е с розов цвят.
Скала дей ТуркиСкала дей Турки
28 Януари
Скала дей Турки се намира в Сицилия. Скала дей Турки представлява уникално разнообразие от форми, което от векове се е превърнало в истинска атракция. Скала дей Турки са едни от най-посещаваните забележителности в областта.