Кейптаун

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Кейптаун

Кейптаун (Cape Town) е една от най-популярните туристически дестинации на територията на Южна Африка. Никой град в цяла Африка не може да се сравни с уникалната хармония на Кейптаун, която се изразява в неразривната връзка межди красота и историческа наситеност. Градът е третият по големина град в Южноафриканската Република (ЮАР). Той е красиво разположен в южната част на страната близо до нос Добра надежда. Кейптаун е административен център на провинция Западен Кейп, около него величествено се издига живописната планина Тейбъл маунтин. Населението на този важен южноафрикански град е около 3 500 000 жители.

Кейптаун е първият град, който е основан от европейци в африканския юг, поради което често е наричан "градът-майка". Годината на създаването му е 1652. На територията на града и в заобикалящите го райони има невероятно много забележителни кътчета и исторически паметници, които трябва да е видят непременно.

Грандиозно и впечатляващо около града се издига планината Тейбъл, която достига до 930 метра надморска височина и която е една от емблемите на Кейптаун.

Кейптаун ЮАР

Tейбъл Маунтийн се простира на около 60 км. от Сигнал Хил до нос Пойнт, включваща прекрасни долини, заливи и плажове и разбира се легендарния нос Добра Надежда. В рамките на планината специално за туристите е изграден въжен лифт, който стига до най - високата точка на Тейбъл. Тя носи името Кейп Пойнт, а гледката от тази височина към самия град и океана е просто спираща дъха.

Кейптаун е едно идеално място за летни ваканции. Няма как да не е, след като изобилства от модерни барове и ресторанти и кафенета, добре развити нови квартали около брега, както и достатъчно достъпни хотели. През летния сезон тук е буквално претъпкано от туристи от цял свят, който са избрали тукашните слънчеви плажове, топлия климат и красивата зелена природа на Кейптаун. Един от любимите за развлечения райони в Кейптаун е крайбрежният булевард "Виктория и Аллфред". Тук атмосферата е неповторима благодарение на многото приятни кафенета, яхтеното пристанище. Навсякъде се чува джаз музика и африкански барабани, които придават допълнителен чар на тази зона на Кейптаун. Не пропускайте да посетите и Ботаническата градина в Кейптаун, разположена на площ от 63 хектара.

Замъкът на Нос Добра Надежда е най-старата оцеляла сграда в Южна Африка и една от основните забележителности в Кейптаун. През 1936 г. в замъка е обявен за национален паметник. Крепостта е издигната между 1666 г. и 1679 г. от холандците. Това, което може да се види в рамките на историческото укрепление е една колекцията на Уилям Фехр. В замъка на местния управител днес има интересна колекция от антични мебели, както и картини от холандския период. За удобството на посетителите в крепостта на нос Добра Надежда има изградени ресторант и бар.

Кейптаун и Тейбъл Маунтийн

Едно от атрактивните места в Кейптаун е квартал Бо-Каап и музея Бо-Каап, който е създаден през 1978 г. като културно исторически музей. Разположен в Малайското предградие, този бивш мюсюлмански дом показва типичните Малайски бит и традиции. Музеят Бо-Kaap се намира в един от най-старите градски жилищни зони в Кейптаун. Историята на Бо-Kaap отразява политическите процеси в Южна Африка през годините на Апартейда. Районът е обявен за едно от местата с изключителни жилищни площи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати