Огнеборци в Роженския манастир за Великден

22.04.2013

Както всяка година по Великден, така и тази Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще извърши проверки за работещи пожарогасители и ще проведе инструктаж какво да правят божиите служители при случай на пожар.

Ежегодно, стотици вярващи се стичат в Роженски манастир „Успение Богородично“ между Сандански и Мелник за да отбележат големия християнски празник Възкресение Христово.

Роженски манастир

С цел обезпечаване безопасността на населението и пожарната безопасност покрай храма ще дежури екип на служба „Пожарна безопасност“.

В служебните задължения на огнеборците влизат още и преглед на кофпомпите, както и плановете за евакуация на миряните, в случай на възникнал пожар по време на празника.

Ако се открият нередности в плановете за пожарна безопасност, обикновено вместо да налагат глоби служителите на реда издават предписания как тези нередности да бъдат отстранени преди празниците.

За извънредния си труд по време на празниците пожарникарите не получават допълнително възнаграждение за положен извънреден труд. Не се заплаща и дежурството по време на коледните или новогодишните празници.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати